„Odlehčení a příprava na jarní očistu“, to je téma kurzu ájurvédského vaření pro období KAPHA (konec zimy, jaro).
S přicházejícím jarem se můžeme cítit víc unavení, líní, letargičtí, můžeme vnímat těžkost po těle i na duši, máme pár kilíček navíc nejenom po vánočním hodování, máme tendenci víc spát.
Jaro (období KAPHA) nám přináší do života kvality jakými jsou:CHLAD, VLHKOST, T Ě ŽKOST,POMALOST, NEPOHYBLIVOST.Jsou to přirozené kvality tohoto období, které můžeme vnímat kolem sebe v přírodě, ale i uvnitř nás, jelikož jsme součástí přírody a co se děje kolem nás, děje se i v nás.
Aby nás jaro nezastihlo nepřipravené, je potřeba včas upravit jídelníček a životní styl, abychom se vyhli nerovnováze a nemocem, které jsou při přechodu mezi obdobími tolik typické.
Je čas pro odlehčení ve stravě, prohřátí organizmu a nakopnutí zpomaleného metabolismu.
Součástí tohoto 5-hodinového kurzu je nejenom praktické vaření.
Dozvíte se:
* jak upravit jídelníček pro období Kapha * důležitost sezónnosti a lokálnosti surovin * jak funguje naše trávení, o tom, jak podpořit náš trávící oheň Agni * jaké koření je vhodné používat, a jaké má léčebné účinky * jak vykouzlit výživné jídlo pro celou rodinu * o nevhodných kombinacích jídla, 6 chutích *nejenom o tom CO jíst, ale i JAK a KDY jíst.